Audit Akro 20Juli (1)

Akro in Nijverdal nieuwe aangesloten partner EDGe Mobility

Een nieuwe expert in elektrisch rijden in Nijverdal. Akro is een universeel garagebedrijf en sinds 20 juli 2021 gespecialiseerd in elektrische en hybride auto's na het succesvol behalen van de EDGe Mobility audit. Met een elektrische of hybride auto ben je hier op het juiste adres voor onderhoud en reparaties.  

Bij Akro staan ze klaar voor automobilisten die willen overstappen op elektrisch rijden of dit al hebben gedaan. Hoe? Door je volledig te ondersteunen bij de aanschaf van een elektrische occasion of nieuwe elektrische auto van A tot Z. Bekijk het huidige aanbod e-occasions of neem contact op met Akro voor een zoekopdracht naar jouw elektrische droomauto.  

Heb jij je elektrische droomauto al gevonden? Dan is onderhoud belangrijk om je EV in topconditie te houden. Bij Akro zijn ze gespecialiseerd in onderhoud en reparaties aan elektrische auto's. De monteurs beschikken over de juiste certificaten en volgen bovendien geregeld gespecialiseerde EV- trainingen. De werkplaats beschikt over moderne apparatuur, EV-tools en bij Akro hebben ze toegang tot aanvullende fabrikanten informatie.  


Onderhoud aan een EV bij Akro

Een elektrische auto het net als een auto met verbrandingsmotor onderhoud nodig, de frequentie is wel minder. Hoewel een hybride auto ook nog over een verbrandingsmotor beschikt is dit bij een volledig elektrisch voertuig niet het geval. Hierbij gaat het voornamelijk om de elektrische onderdelen zoals de accu, het oplaadsysteem en de elektromotor. Deze nieuwe technieken stellen andere eisen en vragen om een veilige aanpak. Bovendien zijn er bepaalde elementen waarvan het altijd belangrijk is om te laten controleren zoals: de aandrijving, wielophanging en banden.

Wist je dat elektrische auto's vaak gebruik maken van regeneratief remmen? Als je hier veel gebruik van maakt worden de mechanische remmen minder gebruikt. Het is erg belangrijk om deze wél te laten onderhouden en te laten controleren. De mechanische remmen kunnen gaan klemmen wanneer je er weinig gebruik van maakt en je moet uiteraard ten alle tijden goed kunnen remmen.

Is jouw elektrische EV toe aan onderhoud of een reparatie? Plan hier gemakkelijk online een afspraak in of neem contact op met Akro.


Laden en de aanschaf van een laadpaal

Akro is expert in elektrisch rijden. Vanzelfsprekend beschikken ze over een laadstation zodat jij bij een bezoek aan Akro je elektrische auto kunt laden. Misschien is het je eerste elektrische auto en heb je nog vragen over het laden? Neem contact op met Akro, ze staan voor je klaar met alles omtrent elektrisch rijden. 

Heb je de mogelijkheid om een laadpaal voor de deur te zetten? De gebruikskosten voor thuisladen liggen lager dan een publieke laadpaal of snellader. De keuze voor een laadpaal die het beste bij jouw locatie past is afhankelijk van meerdere factoren en wensen. Neem daarom bij interesse in een laadpaal contact op met Akro. Ze staan voor je klaar met advies en kunnen je ondersteunen bij de aanschaf van een eigen laadpaal.  

Akro | Fuutweg 13 7442 CL Nijverdal | www.akro.nl
Volg Akro ook op Facebook en Instagram!