Audit Frank Pluym 4

Garage Frank Pluym Nijmegen nieuwe EV Specialist

Sinds 5 oktober 2021 is Garage Frank Pluym uit Nijmegen een officiële partner van EDGe Mobility en daarmee een Expert in elektrisch rijden! Blijven ontwikkelen is altijd een belangrijk onderdeel geweest van Garage Frank Pluym en ook nu, zetten ze weer een stap door zich te specialiseren in onderhoud en reparatie aan elektrische voertuigen. 

Na een succesvolle audit is Garage Frank Pluym onderdeel van het landelijke netwerk van EV-specialisten. Vanaf de oprichting zijn de persoonlijke klantbenadering en uitstekende kwaliteit van het werk onze kernwaardes. Als klant weet je zeker dat je op het juiste adres bent met een elektrische of hybride auto. Ook als je een laadpas, tag of laadpaal nodig hebt staan ze bij Frank Pluym voor je klaar!  

Onderhoud en reparatie elektrische auto  

Een volledig elektrische auto heeft over het algemeen minder onderhoud nodig dan een auto met een verbrandingsmotor. Dit komt mede omdat er veel minder bewegende onderdelen zijn die onderhevig zijn aan slijtage. Echter heeft een elektrische auto nog altijd onderhoud nodig. Denk bijvoorbeeld aan de airco, remmen en banden.  

Het belang van een aircoservice bij een elektrische auto 

Een HV-batterij zal door de jaren heen slijten. Een vorm van slijtage kan optreden door temperatuur, dit noemen we thermische slijtage. Het Batterij Management Systeem van je auto probeert deze slijtage te voorkomen door de HV-batterij te verwarmen bij een lage temperatuur en te koelen wanneer het warmer is. Het koelen en verwarmen van het batterijenpakket kost energie en heeft daarmee ook invloed op je actieradius. Het is daarom van belang dat zowel het koelen als het verwarmen efficiënt wordt ingezet. Vaak gebeurt deze koeling en verwarming door middel van de airco. Het is daarom erg belangrijk de airco goed te onderhouden voor de meest optimale werking en om thermische slijtage te voorkomen. Wil je weten waarom het verstandig is de airco te laten controleren? Lees hier meer over de airco bij een elektrische auto. 

Regeneratief remmen 

Veel elektrische auto's maken gebruik van regeneratief remmen. Wanneer je hier veel gebruik van maakt ben je waarschijnlijk erg efficiënt aan het rijden, dat is mooi! Echter door de werking van het regeneratief remmen worden de mechanische remmen minder gebruikt. Door het weinige gebruik kunnen de mechanisch remmen gaan klemmen. Om in noodsituaties de maximale remkracht te garanderen is periodieke controle erg verstandig. Wil je meer weten over onderhoud en reparaties aan elektrische auto's? Dat lees je hier.

Moderne werkplaats met EV-specialisten 

De medewerkers van Garage Frank Pluym volgen geregeld trainingen en hebben toegang tot aanvullende technische informatie. Vanzelfsprekend beschikken ze hier over de juiste gereedschappen, tools en moderne werkplaats. Garage Frank Pluym is met de verhuizing naar een nieuw pand in Nijmegen-Noord meer dan klaar voor de toekomst! Uiteraard staat er een laadpaal voor de deur om tijdens een bezoek je elektrische auto te laden.  

Heb je vragen over elektrisch rijden? Een laadpaal nodig of pas nodig? Neem contact op met Garage Frank Pluym. Ze staan voor je klaar! Is je elektrische auto toe aan onderhoud? Plan gemakkelijk online een afspraak in de werkplaats.  

Garage Frank Pluym | Griftdijk 95, 6515 AE Nijmegen | wwww.frankpluym.nl
Blijf op de hoogte en volg Garage Frank Pluym op Facebook.