Marco Van Beek Audit 3

Marco van Beek nieuwe EDGe Mobility partner

Vanaf 7 september 2021 is Autobedrijf Marco van Beek een nieuwe Expert in elektrisch rijden. Na een succesvolle audit zijn ze hier in Steenwijk een nieuwe aangesloten partner van EDGe Mobility. Bij Marco van Beek beschikken ze over de juiste kennis, gereedschappen en moderne werkplaats. Rijd je nog geen elektrische auto maar heb je daar wel interesse in? Bij Marco van Beek beschikken ze over een ruim assortiment elektrische occasions.  

In 2008 nam Marco van Beek het bedrijf over. Bij Marco van Beek zijn ze naast EV-specialist gespecialiseerd in het vinden, aanbieden en onderhouden van hoogwaardige jonge occasions met de nadruk op de Duitse markt. ''Dit doen wij met passie om elke klant te helpen bij het maken van de juiste keuze. De keuze voor het bewust kiezen voor klasse.'' Staat je elektrische droomauto niet bij de huidige occasions? Voor een selectie merken (Mercedes-Benz, Audi, BMW, Mini en Porsche) bieden ze bij Marco van Beek de mogelijkheid om een zoekopdracht aan te melden. In deze Duitse, premium merken zijn ze gespecialiseerd, waardoor ze kennis, kunde en kwaliteit kunnen garanderen. 

Onderhoud aan een EV, wat precies?

Ben jij al wél de gelukkige eigenaar van een elektrische auto? Dan wil je die natuurlijk in topconditie houden. De onderhoudskosten en onderhoudsfrequentie van een elektrische auto liggen gemiddeld lager. Dit komt omdat er minder onderdelen periodiek vervangen moeten worden zoals motorolie, bougies, een luchtfilter en distributieriem. Een elektrische auto bestaat namelijk uit minder bewegende onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage. Echter is onderhoud nog altijd belangrijk.  

Het is voor de veiligheid belangrijk om bijvoorbeeld tijdens onderhoud de aandrijving, wielophanging en banden te controleren. Voorbeelden van onderhoud bij een volledig elektrische auto die zeer van belang zijn om in topconditie te blijven zijn de remmen en de airco (koeling systeem HV-batterij). Veel elektrische auto's maken gebruik van regeneratief remmen. Deze rijmethode kan ervoor zorgen dat de mechanische remmen minder gebruikt worden, en op den duur kunnen gaan klemmen. Deze moeten ten alle tijden optimaal werken! Daarom is het belangrijk deze periodiek te laten controleren.  

Waarom een airco belangrijk is bij een EV

De HV-batterij is een van de belangrijkste en duurste onderdelen van een volledig elektrische auto. Reden genoeg om de HV-batterij in topconditie te houden. Een HV-batterij kan afhankelijk van de buitentemperatuur gekoeld of verwarmd worden. Om deze ideale temperatuur voor de HV-batterij te garanderen is het belangrijk dat de koeling en verwarming optimaal werken. Veelal komt dit samen met de airco. Daarom is het niet alleen voor jou belangrijk om een goed functionerende airco te hebben maar zeker ook voor de HV-batterij. Bovendien niet verkeerd om eens in de zoveel tijd de gebruikelijke controles zoals; verlichting, veiligheidsgordels, werking deuren, sloten en ramen uit te laten voeren.  

Specialist in onderhoud en reparatie van elektrische auto's

Is jouw elektrische auto toe aan onderhoud of een reparatie? Plan een afspraak bij Marco van Beek. De monteurs volgen EV-trainingen meerdere keren per jaar en zijn continue op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ze hebben hier toegang tot de benodigde tools en aanvullende informatie van de fabrikanten. Hier ben je op het juiste adres!  

Interesse in een eigen laadpaal? Bij Marco van Beek staan ze voor je klaar

Ben je in de mogelijkheid de auto voor de deur te zetten? Dan heb je mogelijk interesse in een eigen laadpaal. Bij Marco van Beek staan ze voor je klaar met advies. De keuze voor een laadpaal is namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Hier loop je de deur uit met een gedegen advies, uiteraard met de mogelijkheid om tijdens een afspraak je auto op te laden voor de deur.  


Vakgarage Marco van Beek | Ruxveenseweg 6 8331 TR Steenwijk | www.marcovanbeek.nl
Volg Marco van Beek ook op Facebook en LinkedIn en blijf op de hoogte!