EDGe Mobility

EDGe Mobility is hét landelijke netwerk van erkende autobedrijven gespecialiseerd in elektrisch rijden.

Actuele ontwikkelingen
Zelf komen we uit de autobranche en rijden elektrisch vanaf het allereerste moment. Daardoor hebben we alles al meegemaakt en zijn we op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen. De kennis die wij in de loop van de jaren hebben opgedaan delen we met alle aangesloten partners van EDGe Mobility.


Gecertificeerde autobedrijven
Door onze kennis te delen hebben de gecertificeerde autobedrijven alle know-how en tools in huis om vragen van automobilisten te beantwoorden, aankoopadvies te geven en te helpen bij een storing en onderhoud voor aan elektrische auto's voor alle merken en modellen.

EDGe Mobility
is een initiatief van
Innovam en Autoniveau

Beiden hebben als doel om een positieve bijdrage te leveren aan het bevorderen van kwaliteit binnen de mobiliteitsbranche op het gebied van elektrisch rijden.

Meer informatie

De aangesloten bedrijven hebben allemaal een audit ondergaan en zijn voorzien van:

Check Blue
Gekwalificeerde en EV opgeleide medewerkers

Sales, onderhoud en reparaties voor alle merken en modellen, ook Tesla

Check Blue
Moderne werkplaatsvoorzieningen, hoogvolt gereedschap

Voor alle merken en modellen

Check Blue
Remote diagnostics met originele equipment

Voor alle merken en modellen elektrische auto's

Check Blue
Parkeergelegenheid met laadvoorzieningen

Oplaadpunt voor je elektrische auto

Veelgestelde vragen

Beschikken alle garages over dezelfde kennis of is er een verdeling? 

Alle bedrijven die aangesloten zijn bij EDGe Mobility beschikken over dezelfde benodigde kennis om jouw elektrische auto te onderhouden en repareren. Ze hebben hier een audit voor ondergaan en worden regelmatig bijgeschoold 

Waarom heeft een elektrische auto specialistisch onderhoud? 

Een elektrisch voertuig bestaat uit andere onderdelen dan een auto met verbrandingsmotor en dit vergt een andere werkmethode. Daarnaast moet de monteur met een hoog volt batterij werken en vraagt dit om een veilige aanpak. Lees hier meer over onderhoud aan elektrische en hybride auto's. 

Ik zie allemaal verschillende afkortingen: EV, BEV, FEV, HEV, FCEV en PHEV – waar staan deze voor?

Het klopt dat er vaak verschillende afkortingen worden gebruikt voor verschillende soorten elektrische voertuigen. Lees hier ons artikel over de verschillende soorten elektrische voertuigen.

Is een elektrische auto wel duurzamer?

De vraag of elektrische auto’s wel zo duurzaam zijn wordt steeds vaker gesteld. Het antwoord is ja. Zelfs met het gebruik van ‘grijze’ stroom is een elektrische auto duurzamer dan een auto met een verbrandingsmotor. Benieuwd hoe dat precies zit? Lees dit artikel over de duurzaamheid van een elektrische auto van Milieu Centraal.

Kan ik op vakantie met een elektrische auto? 

Ja, dat kan zeker. Al vergt een vakantie met een elektrische auto net wat meer voorbereiding dan een auto met een verbrandingsmotor. In Nederland zijn er erg veel laadpunten, maar dit is niet in elk land het geval. Zoek voor je vertrek de laadmogelijkheden op de route en op de plaats van bestemming. Lees hier meer over op vakantie met een EV. 

Is er ook pech-hulp voor elektrische auto’s?

Ja, er is ook pechhulp voor elektrische voertuigen. Er zijn verschillende bedrijven die pechhulp aanbieden waarbij de meeste geen onderscheid maken in soorten auto’s. Bekijk bij de aanschaf van een elektrische auto ook de mogelijkheden voor pechhulp om vervelende situaties te voorkomen.

Wat is SOH?

SOH staat voor State Of Health. De State of Health geeft aan hoe gezond de Hoogvolt (HV) batterij is van je auto. Dit meten we doormiddel van een onderzoek naar de batterij. Aan de hand van dit onderzoek maakt een EDGe Mobilty-partner een rapport waarin staat hoe gezond de batterij is. Dit gebeurt aan de hand van een percentage, als er bijvoorbeeld 70 procent uitkomt, betekent dit dat de batterij nog 70 procent heeft van zijn originele laadvermogen. Meer weten over de State of Health en hoe dit in zijn werking gaat. Lees hier een artikel over de State of Health.