EDGe Mobility

EDGe Mobility is hét landelijke netwerk van erkende autobedrijven gespecialiseerd in elektrisch rijden.

Actuele ontwikkelingen
Zelf komen we uit de autobranche en rijden elektrisch vanaf het allereerste moment. Daardoor hebben we alles al meegemaakt en zijn we op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen. De kennis die wij in de loop van de jaren hebben opgedaan delen we met alle aangesloten partners van EDGe Mobility.


Gecertificeerde autobedrijven
Door onze kennis te delen hebben de gecertificeerde autobedrijven alle know how en tools in huis om vragen van automobilisten te beantwoorden, aankoopadvies te geven en te helpen bij een storing en onderhoud voor aan elektrische auto's voor alle merken en modellen.

EDGe Mobility
is een initiatief van
Innovam en Autoniveau

Beiden hebben het doel om een positieve bijdrage te leveren aan het bevorderen van kwaliteit binnen de mobiliteitsbranche op het gebied van elektrisch rijden.

Meer informatie

De aangesloten bedrijven hebben allemaal een audit ondergaan en zijn voorzien van:

Check Blue
Gekwalificeerde en EV opgeleide medewerkers

Sales, onderhoud en reparaties voor alle merken en modellen, ook Tesla

Check Blue
Moderne werkplaatsvoorzieningen, hoogvolt gereedschap

Voor alle merken en modellen

Check Blue
Remote diagnostics met originele equipment

Voor alle merken en modellen elektrische auto's

Check Blue
Parkeergelegenheid met laadvoorzieningen

Oplaadpunt voor je elektrische auto

Veelgestelde vragen over EDGe Mobility

Wat is het verschil tussen normaal laden en snel laden? 

Een thuis of publieke laadpaal beschikt over wisselspanning die in de auto wordt omgezet naar gelijkspanning en vervolgens wordt opgeslagen in de batterij. Een snel laadstation biedt gelijkspanning waardoor dit meteen in de batterij kan worden opgeslagen. Dit scheelt tijd en bij snel laden is een auto gemiddeld na 30 – 45 minuten voor 80% opgeladen.

Beschikken alle garages over dezelfde kennis of is er een verdeling? 

Alle bedrijven die aangesloten zijn bij EDGe Mobility beschikken over dezelfde benodigde kennis. Ze hebben hier een audit voor ondergaan. 

Waarom heeft een elektrische auto specialistisch onderhoud? 

Een elektrische auto bestaat uit andere onderdelen dan een brandstofmotor voertuig en heeft daardoor en een andere werkmethode. Daarnaast moet de monteur met een hoge stroomwaarde werken en vraagt dit om een veilige aanpak.

Kan er een trekhaak onder mijn EV-auto?

Afhankelijk van het merk en model is een trekhaak mogelijk onder een elektrische auto. Belangrijk is wel hoeveel trekgewicht dan is toegestaan, bijvoorbeeld alleen een fietsendrager of een zware aanhanger of caravan.